Leren door te doen

 

 

 

First Aid Network ontwikkelt eerste hulpcursussen volgens de meest recente (inter)nationale reanimatie- en eerste hulp richtlijnen en naar de nieuwste didactische inzichten. Dit laatste maakt dat onze cursussen zeer praktijkgericht zijn en to the point. Veel oefenen staat centraal. De First Aid Network instructeur is speciaal opgeleid om de cursist te coachen tot een eerste hulpverlener die met zelfvertrouwen aan de slag gaat. Deze uitgangspunten maken dat First Aid Network geliefd is zowel bij cursisten als bij bedrijven en instellingen.

Tijdens de cursus wordt de lesstof op gevarieerde wijze aangeboden, waardoor het leerrendement maximaal is en de lestijd omvliegt. De stof van de levensreddende modules worden op verschillende wijzen herhaald èn geoefend. Cursisten oefenen zelfstandig in kleine groepjes waardoor een veilig leerklimaat wordt gecreëerd. De First Aid Instructeur staat niet boven de groep maar heeft een coachende rol en begeleidt de cursisten in het zich eigen maken van de eerste hulpvaardigheden.

De First Aid instructeurs hebben veelal hun sporen verdiend in de spoedeisende zorg en/of zijn sterk didactisch onderlegd.

 

Het lesmateriaal van First Aid Network voldoet aan:

  • International first aid and resuscitation guidelines 2016
  • Richtlijnen Reanimatie in Nederland 2015
  • Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016

Voorts is het lesmateriaal van First Aid Network goedgekeurd door de Nederlandse Reanimatieraad.